Referat om kvällsvandringar och liknande som vi arrangerat i Krafttaget, samt artiklar som skrivits om oss...


Nyinvigning av Hälsokällan i Österskogen

Stora förbättringar har gjorts vid Hälsokällan i Österskogen, detta på initiativ av Föreningen Krafttaget. En nyinvigningen genomfördes med anledning av detta, och det blev en trevlig kväll med spel på nyckelharpa av Claes-Göran Olson och besök av Skogs-Sara.


Kvällsvandring på vackra stigar vid Romanäs

Anders Thunell och Ingvar Ahlsén ledde en mycket trevlig vandring i trakten av Romanäs. Det blev en mycket trevlig kväll, vädret kunde inte vara bättre, och 23 deltagare var en glädjande siffra. Klicka på rubriken för att läsa om vandringen och för att se bilder.


Höstvandring vid Blåvik och dess omgivningar, den 10 november 2012

Det var en grå men ändå skön höstdag då årets höstvandring gick av stapeln. En runda på 9,2 kilometer i trakten av Blåvik vandrades. Medlemmar i BOK och Krafttaget var inbjudna, och 12 vandrare fick en trevlig och skön lördagförmiddag.


Kvällsvandring på Naturum Sommens Natur och Kulturstig runt Häggarpasjön, måndagen den 7 maj 2012

Den blev en väldigt trevlig kvällsvandring i perfekt utflyktsväder på Naturm Sommens uppmärkta stig i blåvikaskogen den 7 maj 2012, en vandring som genomfördes tillsammans med Boxholms OK. Leden startar vid torpet Flaskarp och går i väldigt vacker natur. Intresset för vandringen var dock uselt! Endast fem personer från två föreningar deltog.


Artikel om Söndagsturerna i Länstidningen den 16 mars 2012

Klas Johansson skrev om Söndagsturerna för Länstidningen, en artikel som publicerades den 16 mars 2012. Artikeln uppmärksammades också med en stor bild på tidningens förstasida. Artikeln kan nu läsas här, men tänk på att pdf-filen är på två sidor. Om din webbläsare inte vill öppna filen, surfa då med exempelvis Firefox så brukar det fungera!


Höstvandring i skogarna norr om Ekeby kyrka lördagen den 5 november 2011

Det var en mild, och vindstilla höstdag den 5 november 2011, vilket förstås innebar en härlig höstvandring för de som hörsammat inbjudan. Tolv personer mötte upp till avreseplatsen Parketten. Knappast någon ångade beslutet att ge sig ut och vandra denna sköna höstdag.


Kvällsvandring vid Saxabäcken och Gökshult, måndagen den 9 maj 2011

En väldigt vacker majkväll tog sig ett gäng (huvudsakligen från BOK och Krafttaget) till Leif och Jane Svensson i Saxabäcken. Därifrån vandrade gänget en runda på 5,4 kilometer. Vi intog matsäcken vid Herkonastugan och vandrade över berget Horkoneliden. Det blev en riktigt skön och trevlig kväll. Klicka på rubriken för att läsa referat om vandringen och för att se bilder från kvällen.


Höstvandring nära Hätte, Tranås den 14 november 2010

En väldigt trevlig vandring genomfördes vid Hätte, Traanaås söndagen den 14 november 2010. Där guidade Anders Molin medlemmar från Boxholms OK på en väldigt vacker runda. Även Krafttagets medlemmar hade välkomnats här på hemsidan, men någon ren Krafttagetmedlem dök dock tyvärr aldrig upp. Synd, fler vandrare hade fått plats. Läs mer genom att klicka på rubriken.


En timmes skogsvandring följt av korvgrillning vid Sandbacken den 25 augusti 2010

Medlemmarna i Boxholms Orienteringsklubb och Föreningen Krafttaget inbjöds till en trevlig onsdagskväll hos Johanssons i Sandbacken Linneberg. Först genomfördes en naturskön skogspromenad, därefter njöt vi av grillad korv (bjöd Boxholms OK på) i Sandbackens trädgård.


Besök vid gammelbyn Hultet den 5 juni 2010

Krafttaget inbjöd tillsammans med Boxholms Orienteringsklubb till ett besök vid gammelbyn Hultet mellan Sommen och Tranås. Endast tre personer från de båda föreningarna dök upp, men vi fick en trevlig lördagseftermiddag. Läs mer genom att klicka på rubriken


Kvällsvandring, Slästorp - Förmo Kvarn - Pålsbo - Dörhult måndagen den 24 maj 2010

Tretton personer fick en trevlig måndagkväll den 24 maj 2010 då en vandring gjordes vid Pålsbo äng och skogarna däromkring. Utöver vandringen fick vi veta mer om Pålsbo äng då naturguiden Siv Friedmann Björk berättade om platsen. Läs mer genom att klicka på rubriken...


Visning av Gösta Landelius bilder på storbild i Vivåsen, den 18 februari 2010

Vi tittade på en liten del av Gösta Landelius enorma bilsamling på storbildsskärm i Vivåsen. Det var ett arrangemang gemensamt mellan Boxholms OK och Föreningen Krafttaget


Höstvandring runt Sjögarpesjön den 8 november 2009

Elva vandrare deltog på en trevlig höstvandring runt Sjögarpesjön den 8 november. Vandringen utgick från Sjögarpsbadet och mätte knappt nio kilometer.


Kvällsutflykt med Johan Birath vid Herrmannekulle

Onsdagen den 20 maj samlades Föreningen Krafttaget tillsammans med medlemmar Från Boxholms Orienteringsklubb vid Herrmannekulle, strax norr om Strålsnäs säteri. Här höll Johan Birath en mycket intressant "historilektion" för oss... Klicka på rubriken för att läsa mer och se bilder från utflykten.


Krafttaget uppvaktade Boxholms Orienteringsklubb

Boxholms orienteringsklubb firar 75:årsjubileum 2009. Föreningen Krafttaget uppvaktade på jubileumsfesten.


Kvällsvandring vid Hammarskog / Buska

En kvällsvandring för föreningarna Boxholms Orienteringsklubb och Krafttaget genomfördes onsdagen den 22 april 2009. Den genomfördes i naturen vid Hammarskog och Buska, några kilometer väster ut från Boxholm. Åtta vandrare fick en riktigt skön kväll!


Artikel från Corren och Länstidningen

Måndagen den 23 februari 2009 fanns en artikel i Corren om söndagsturerna. Gunilla Rech besökte oss vid Skogsstugan (nära Brännbålskärr) för att skriva. Gen Larsson kom till söndagsturen vid Laxberg då landshövdingen besökte oss. Det resulterade i ännu en artikel denna säsongen om söndagsturerna, en mycket trevlig sådan som fanns med i tidningen som utkom den 6 mars 2009.

Klicka på länkarna ovan. Håll sen muspekaren över bilderna och klicka sen på dem för att zooma in.


Artikel från Länstidningen

Fredagen den 12 december 2008 fanns en artikel om Söndagsturerna publicerad i Länstidningen. Med tillstånd av artikelförfattaren Gen Larsson så kan artikeln också läsas här!


Vandring, Brännvinslia-Lugnalandet

En vandring tillsammans med Boxholms Orienteringsklubb genomfördes söndagen den 2 november 2008. vandringen startade vid Brännvinslia, och målet var Lugnalandet i Sommen. Läs mer om denna trevliga vandring genom att klicka här!


Några rader och bilder från kvällsvandringen den 13 maj 2008

Tillsammans med Boxholms OK var Krafttaget ute på kvällsvandring som gick bland annat över Vargfällebergen mitt emot samhället Sommen. Klicka här (eller på bilden) för att läsa och se bilder från vandringen.

 

 


Några rader och bilder från kvällsvandringen den 15 april 2008

Tillsammans med Boxholms OK var Krafttaget ute på en underbart skön och trevlig kvällsvandring. Klicka här (eller på bilden) för att läsa och se bilder från vandringen.

 

 

 


Artikel om en kvällsutflykt/vandring vid Kulla

(Krafttaget och BOK)

Den 18 april 2007 genomförde Föreningen Krafttaget en gemensam vandring till ett skogsområde vid Kulla. En vacker vandring på små ringlande vägar, stigar och ibland alldeles vid sjön Sommens strand. Klicka på bilden här intill för att läsa mer om denna trevliga vandring.

 


Krafttagets hemsida visades på kulturarvsdagen

Klas Johansson deltog på kulturarvsdagen i Kisa den 15 november 2007, och där han förevisade Föreningen Krafttagets hemsida. Ett referat från kulturarvsdagen finns på www.kulturarvostergotland.se. En direktlänk till referatet hittar du här! Läs gärna också Kulturarv Östergötlands nyhetsbrev för december 2007, där det står en hel del om Krafttaget. Nyhetsbrevet hittar du här!


Artikel om Krafttaget i östgötatidningen

Det står om Krafttaget i Östgötatidningen, nummer 5, 2008. Östgötatidningen kan också läsas på nätet, och du kommer direkt till tidningen där det står om Krafttaget genom att klicka här! Du hittar artikeln på sidan 29.


 

<<--- STARTSIDAN

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm