Visning av Gösta Landelius bilder på storbild i Vivåsen, den 18 februari

Trevlig kväll, men dåligt intresse

Torsdagkvällar i Vivåsen, det innebär ju också BOK-kvällar. Alltså, Boxholms OK är den förening som då brukar finnas finnas i Vivåsen. Anläggningen (Vivåsen) delas ju som bekant mellan skidklubben, Björke SK och Boxholms OK. Så här i vintertid innebär det i regel att BOK:arna kör en löprunda, i alla fall de aktiva, följt av fika och lite småprat. Mycket mer brukar det inte vara. Tror jag. Jag som ju sällan är i Vivåsen... Ibland kan det vara något möte på gång också. Så var det torsdagen den 18 februari, då var det nämligen styrelsemöte.

Men den 18 februari var en kväll då trivselkommittén också inbjöd till en aktivitet, nämligen bildvisning. Boxholms OK:s fina projektor var uppriggad, och visning av Gösta Landelius enorma bildsamling skulle intresserade titta på. Ja, inte ALLA bilder, men en del av dom i alla fall. Gösta Landelius tycks ha varit en samlare på lite av varje, och hans samling på bilder och vykort är ju något som eftervärlden fått stor glädje av.

På Föreningen Krafttagets webbsida ligger 1976 "Landelius-bilder", och som vem som helst med dator och internet kan gå in och titta på. Gunilla Sjökvist gjorde en enorm insats när hon skannade dessa bilder. Dessutom finns där 36 bilder under "kuriosa." Det är gamla årskort, inträdesbiljetter till olika evenemang, lottsedlar, permissionssedel, stryktipskuponger från 20-talet med mera, med mera. Stryktipskupongerna var från en tid då man strök det ena laget på kupongen. Därav namnet STRYKtips! Bara dessa kuriosasaker är värda att uppmärksammas!

Annars så ligger bilderna i mappar på hemsidan. På visningskvällen i Vivåsen valde vi att titta på bilder i närmiljön, alltså Boxholm med omnejd. Men också alla järnvägsstationer i Östergötland, liksom en del i Småland. Mycket bilder tittade vi på, eller så mycket som vi hann med på ungefär två timmar. Gamla bilder ska man nog titta på i lagom doser... Men någon större uppslutning var det ju inte, detta trots att medlemmar från såväl Boxholms OK som Föreningen Krafttaget var välkomna. Mest intresserade fanns på platst i början av kvällen, men sen försvann ju några på BOK:s styrelsemöte. Men det var väldigt trevligt att Birgit Landelius var en av de som närvarade. Det vill säga Gösta Landelius hustru.

Många valde säkert att vara hemma vid TV:n för att se på OS, men det var ju ingen större mening DENNA kvällen i alla fall. Skidskyttetjejerna hade ju inget lyckat OS, och det var dom vi konkurrerade med den kvällen.

Klas

 

Bildvisning i Vivåsen. Närmast Birgit Landelius, Birgit Anell (skymd), Maud Anell, Håkan Larsson, Lennart Johansson och Arne Erlandsson.

 

<<--- STARTSIDA   |   ARRANGEMANG O ARTIKLAR --->>

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm