Kvällsvandring på Natur- och kulturstigen runt Häggarpasjön den 7 maj 2012

En härlig och vacker kvällsvandring men svagt intresse

En kvällsvandring en vacker vårkväll brukar alltid finnas på Boxholms OK:s och Föreningen Krafttagets program. Eftersom det är undertecknad som är trivselsamordnare i Boxholms OK så får Krafttaget också hänga med på flertalet av BOK:s aktiviteter. Förra året vandrade vi en runda i skogarna vid Saxabäcken nära Gökshult, och det lockade riktigt många! Var vi skulle kvällsvandra i år hade jag länge ingen aning om, det rådde total idétorka i mitt huvud, i varje fall till att börja med. Karl-Johan Norén I BOK skickade så ett mail, det var dags för ett nytt nummer av Boxholms OK:s klubbtidning; BOK-information. Jag fick en olustkänsla, för trivselkommittén i BOK hade ännu inte haft något möte, så kvällsvandringen var inte bestämd. Samtidigt ville jag ju självklart få med information om kvällsvandringen i klubbtidningen! Så jag funderade, och kom plötsligt att tänka på slingan i blåvikaskogen som Naturum Sommen ligger bakom. Det är en, som de skriver på hemsidan, Natur och Kulturstig och sträckan är 5,3 kilometer kunde jag konstatera. Att vandra leden runt Häggarpasjön en skön vårkväll kändes perfekt, så jag tog faktiskt ett helt eget beslut på att inbjuda till kvällsvandring på leden, och datumet blev den 7 maj, vilket var ungefär samma tid som förra året (9 maj). Det blev en stor annons i BOK:s klubbtidning om kvällsvandringen, plus påminnelse på hemsidan, och dessutom inbjöds ju Krafttagets medlemmar på deras hemsida.

Perfekt vandringsväder

Den 7 maj var väderleksmässigt en perfekt dag för en kvällsutflykt i härlig natur, så det var med stor förvåning som jag och min mamma kom till Parketten och upptäckte att vi var helt ensamma! Snart anslöt dock Ingvar Ahlsén också, liksom Håkan och Carina Gustafsson, men endast fem kvällsvandrare är ju bedrövligt lite. Det är klart att många har orsak till att inte kunna åka på en kvällsvandring, men statistiskt sett borde ju verkligen fler personer komma till en sådan aktivitet från en naturälskande förening som Boxholms OK. Även någon från Krafttaget borde dykt upp kan jag tycka, men där kanske folk inte riktigt uppmärksammat vandringen. Jag borde nog gjort mer reklam på hemsidan, liksom på Krafttagets facebookgrupp.

Förra årets vandring framgick även i Corren på morgonen, så var det dock inte denna gången. Det gjorde nog att vi den gången blev ganska många vandrare, men där flera egentligen inte hade anknytning till BOK eller Krafttaget.

Informationsskyltar uppsatta

Nåja! En kvällsvandring blev det trots allt också i år, även om vi var få, och vi tog oss till Flaskarp där leden startar. Leden går först mot torpruinen Utterdalen, sedan vidare på den östra sidan om Häggarpasjön. Den ansluter sedan till en liten körväg och fortsätter norr ut mot torpet Udden. Strax innan Udden viker leden in på Östgötaleden mot Häggarp. Den går alltså förbi torpruinerna Berget och Hultastugan och intill sjöarna Token, Kleven och Häggarpasjön. Efter Häggarp viker den av mot Flaskarp igen.  Den 5,3 kilometer långa leden är mycket vacker, och på ett flertal ställen finns informationstavlor om olika saker uppsatta. Trevligt!

Jag antar att det är många BOK:are som aldrig gått leden, och eftersom ni inte gjorde det vid detta tillfälle, så kan en vandring på leden runt Häggarpasjön varmt rekommenderas!

Matsäck på naturskön plats

Vi fem tappra vandrare fick en riktigt skön och trevlig kväll. Matsäcken intog vi på en vacker plats intill sjön Token. Där mötte Lennart Johansson upp, han hade gått med färgmärkningsburken (för Östgötaleden) från Häggarp. Där på berget, med en härlig utsikt över sjön, satt vi och pratade och gottade oss åt solens sköna kvällsstrålar.

Snart var vi åter framme där vi startade, och som vi sa till varandra; "folk får skylla sig själva som inte var med"!

Klas

Se bilder från kvällsvandringen på Natur och Kulturstigen

 

<<--- STARTSIDA   |   ARRANGEMANG O ARTIKLAR --->>

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm