Utflykt till Sandbacken onsdagen den 25 augusti

Naturskön promenad och korvgrillning innebar en trevlig kväll

Onsdagen den 25 augusti så inbjöds Boxholms OK:s och Föreningen Krafttagets medlemmar till en aktivitet. På programmet stod en kort promenad i vacker natur, samt korvgrillning. Sandbacken, Linneberg var platsen, Johanssons sommarparadis. Avresa från Parketten klockan 17.30 var påbjudet, och undertecknad anlände dit strax innan avresetiden, och förundrades över det enorma intresset. Men ganska snart så förstod jag att det inte var en enkel skogsutflykt som alla dessa orienteringsklädda hade som mål för kvällen, utan en ungdomsträning i Mjölby! När alla ungdomar och ledare gett sig i väg så kände jag mig ganska ensam kvar…

Birgit och Agneta fick inte träffa "nya" orienterare
Nåväl. Helt ensam kom jag inte att bli denna kvällen. I Sandbacken var min mor Ulla-Brith samt min moster Inger klädda för skogspromenad. Där fanns också Agneta och Birgit Précenth som också ville ut i naturen. De sistnämnda damerna hade sett fram mot att få träffa "alla nya orienterare i BOK", men på detta kom de att bli besvikna. Däremot vet jag att de senare kom att tycka att detta blev en förbaskat trevlig kväll! Själv fick jag alltså fyra damer att lotsa runt på den runda som jag provgått kvällen innan. Den gick först förbi Jakobslund och Älghult, över Lillån och upp mot stenstolparna, en plats där elden brann under en söndagstur i vintras. Nu fortsatte vi att gå förbi stenstolparna och söder ut i det mossbeklädda, stenrika men otroligt natursköna landskapet! När man går i den mjuka mossan så känner man sig nästan som trollen som John Bauer tecknade.

Tallarna lika gamla som kvarnen
Efter en stund så vek vi av något mot höger och vi kom fram till vägvisningen till gammelskogen. Vid gammelskogen tog vi del av informationsskyltarna och vi kunde glädja oss åt att dessa, samt märkningen, tycktes vara upprustat ganska så nyligen. På en av skyltarna fanns information om en av de jättelika tallarna och där framgick att den var lika gammal som Boxholms äldsta byggnad, det vill säga Kvarnen som ju byggdes 1777.
Vi promenerade vidare mot norr och snart såg vi Smedstorp skymta mellan träden. Nu var det bara att promenera grusvägen tillbaka mot Sandbacken och efter ganska exakt en timma var vi åter där vi började. Det kändes som en alldeles lagom runda, och en trevlig naturupplevelse. I Sandbacken hade Lennart fyr på grillkolen, och där fanns också Bengt och Monika som anslutet något senare och som alltså avstod promenaden. Vi var alltså totalt åtta personer från två föreningar. Ingen person som representerade enbart Krafttaget var närvarande. Men i Sandbacken fick vi en trevlig kväll. Vi njöt av god grillad varmkorv, följt av fika och vi pratade och trivdes en lång stund. Till slut blev dock myggen alltför besvärande och det blev dags att bryta upp.

Konkurrensen är stor
Jag kan tycka att intresset för denna Sandbackenutflykt var en besvikelse. Nu vet jag att denna grej kom att krocka med mycket annat, men vis av erfarenhet från tidigare så undrar jag om vi blivit så många fler om vi valt ett mer passande datum. Det fanns förstås andra datum som kunde valts men då hade vi krockat med andra aktiviteter. Alltid är det nått...
Nu innebar inte denna promenad med korvgrillning i Sandbacken så mycket arbete. Och det blev ju en bra kväll trots allt, och kanske ska vi inte räkna med så mycket större uppslutning på våra trivselaktiviteter i denna konkurrensens tidevarv.

Klas J

Se bilder från promenaden och korvgrillningen vid Sandbacken

 

<<--- STARTSIDA   |   ARRANGEMANG O ARTIKLAR --->>

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm