SÖK

Sök på www.krafttaget.com

MENY

Om Föreningen Krafttaget...
Bildarkiv...
Johan Biraths Boxholmshistoria...
Torpmärkningar...
Torp- och Söndagsturer...
Diverse tidningsklipp...
Persongalleri i Boxholmstrakten...
Film...
Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...
Diverse annat...
Arrangemang o artiklar om Krafttaget
Länkar...
"På gång" i föreningen...
Boken Tusenårssteg
Gästbok

 

 

 

  

.

 

BOXHOLMS

 BRUKSMUSEUM

 

 

UPPDATERAT

Söndagen den 19 januari 2020

Mer än halva säsongen av Söndagsturerna har nu gått. Anja Praesto som arbetar med Kulturarv Östergötland genom Östergötlands Museum hade berättaruppdraget då säsongens åttonde Söndagstur genomfördes. Nu finns ett referat från Söndagsturen, bilder finns att titta på samt en ljudupptagning av Anja.

Länkar finns också från sidan Torp- och Söndagsturer...

Söndagen den 18 januari 2020

Föreningen Krafttaget har fått lite historiskt material från Boxholms mejeri. Mycket ska vi försöka göra tillgängligt här på hemsidan. En mapp med foton har skapats och där finns nu 28 bilder tagna 1988, det var då mejeriet byggdes till.

Länk också från sidan Bildarkiv...

  Onsdagen den 15 januari 2020

Klas Johansson skriver ju för Länstidningen Östergötland och ett gäng äldre artiklar som har en historisk prägel kan nu läsas här på hemsidan. Se sidan "Historiskt från Länstidningen".

Länk finns också från sidan Diverse annat...

  Söndagen den 12 januari 2020

Ann-Sofie Johansson hade berättaruppdraget då Söndagstur nummer sju för säsongen genomfördes. Nu finns referat att läsa, bilder att se på och en ljudupptagning att lyssna på.

Länkar finns också från sidan Torp- och Söndagsturer...

  Söndagen den 5 januari 2020

Ett nytt år är här och nu är årets första Söndagstur genomförd. Elden brann intill där Lönnshultabron en gång i tiden fanns, inte långt från Bjursholm alltså. Stefan Ottosson hade berättaruppdraget och nu finns referat från Söndagsturen att läsa, det finns bilder att titta på och det finns en ljudupptagning av Stefan.

Länkar finns också från sidan Torp- och Söndagsturer...

  Söndagen den 29 december 2019

Årets sista Söndagstur är nu avklarad, Olle Strömberg kom ju att ersätta Magnus Karlsson som berättare. Referat samt bilder är nu inlagt. Även en ljudupptagning finns att lyssna på.

Se sidan Torp- och Söndagsturer...

  Söndagen den 22 december 2019

Den fjärde Söndagsturen är nu genomförd, det vill säga "julsöndagsturen" då vi brukar ha ett musikaliskt inslag. Ronny "Bula" Samuelsson stod för underhållningen vid Ekhöjden. Referat och bilder är nu inlagt, likaså en ljudupptagning så man kan lyssna på Ronny.

Se sidan Torp- och Söndagsturer...

  Söndagen den 15 december 2019

Den tredje Söndagsturen för säsongen är nu historia. Robert Frode hade berättaruppdraget, platsen var i Lagnebrunnahagen. Referat, bilder och en ljudupptagning av Robert finns nu att ta del av.

Se sidan Torp- och Söndagsturer...

Söndagen den 8 december 2019

Säsongens andra Söndagstur är nu genomförd och här på hemsidan finns referat, bilder och en ljudupptagning av huvudpersonen, det vill säga Björn Ivarsson Lilieblad.

Se sidan Torp- och Söndagsturer...