SÖK

Sök på www.krafttaget.com

MENY

Om Föreningen Krafttaget...
Bildarkiv...
Johan Biraths Boxholmshistoria...
Torpmärkningar...
Torp- och Söndagsturer...
Diverse tidningsklipp...
Persongalleri i Boxholmstrakten...
Film...
Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...
Diverse annat...
Arrangemang o artiklar om Krafttaget
Länkar...
"På gång" i föreningen...
Boken Tusenårssteg
Gästbok

 

 

 

  

.

 

BOXHOLMS

 BRUKSMUSEUM

 

 

UPPDATERAT

Onsdagen den 23 oktober 2019

Ansvarspersonerna för elden/vätskan/vägvisningen vid vinterns Söndagsturer är nu utsedda. Det finns också en utskriftsvänlig pdf-fil av programmet.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

Måndagen den 30 september 2019

Nu är programmet för den kommande säsongen med Söndagsturer klart. Berättarnamn, platser och datum har sytts ihop och alla som ska ta på högtalarvästen har godkänt platser och datum. Dessutom finns det nu "införbilder" från de olika Söndagstursplatserna.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

  Onsdagen den 19 september 2019

Boxholms kulturnämnd gav år 1974 ut ett häfte med några av Spartas vistexter, eller Knut Hallin som han ju egentligen hette. Detta vishäfte kan man nu ta del av på Krafttagets hemsida.

Även en artikel från Länstidningen om Sparta kan man läsa.

Länkar även från sidan Diverse annat...

  Onsdagen den 11 september 2019

En ny text om Anders Fredrik Peterson har lagts in, han kallades för Gubben Säker.

Länk också från sidan Persongalleri i Boxholmstrakten...

  Onsdagen den 4 september 2019

Nu information har lagts in om Söndagsturerna som kör igång igen den 1 december. Bland annat framgår nu de flesta berättarnamnen.

Se sidan Torp- och Söndagsturer...

  Tisdagen den 19 juni 2019

Har flyttat all info om den senaste torpmärkningen till en särskild sida och även styrt upp datum och layout för en ny säsong med Söndagsturer, alltså på huvudsidan om Söndagsturerna. Det lutar alltså åt att vi kör Söndagsturer även vintern 2019-2020...

  Tisdagen den 17 maj 2019

Årets torpmärkning har ägt rum, men i år var det inte platsen för ett torp som skyltades utan den plats där Skogs-Sara hade sin koja. Ett referat är nu inlagt från torpmärkningen som ägde rum den 15 maj. det finns bilder att se på, och bild på skylten och annan fakta finns också. Märkningen är nu också inlagd i listan över alla märkningar som gjorts i Ekeby socken.

  Tisdagen den 17 mars 2019

Föreningen Krafttaget har hållit årsmöte och nu finns protokoll från mötet att läsa. Även ett kort referat, bilder och en ljudinspelning av Inger Maria Rosenberg som var särskilt inbjuden.

Länkar finns på referatsidan.

Tisdagen den 12 mars 2019

År 1977 gjorde Berit Carlborg Olsson ett specialarbete när hon gick på Lunnevads folkhögskola, det var en intervju av Olle Mörk, född 1907. Olle är väldigt pratglad och berättar om gångna tider i den 53 minuter långa intervjun, och dessutom är det mycket bra ljud.

Länk även från sidan Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...