SÖK

Sök på www.krafttaget.com

MENY

Om Föreningen Krafttaget...
Bildarkiv...
Johan Biraths Boxholmshistoria...
Torpmärkningar...
Torp- och Söndagsturer...
Diverse tidningsklipp...
Persongalleri i Boxholmstrakten...
Film...
Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...
Diverse annat...
Arrangemang o artiklar om Krafttaget
Länkar...
"På gång" i föreningen...
Boken Tusenårssteg
Gästbok

 

 

 

  

.

 

BOXHOLMS

 BRUKSMUSEUM

 

 

UPPDATERAT

Söndagen den 17 februari 2019

Jörgen Auer kom för fjärde gången till en boxholmsskog och pratade på en Söndagstur. Elden brann nära Gröna dalen och nu är referat inlagt, och även bilder. Möjlighet finns också att lyssna på Jörgen.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

Söndagen den 10 februari 2019

Catharina Lekander  hade berättaruppdraget då den elfte Söndagsturselden tändes. Catharina berättade till exempel om sin uppväxt i Boxholm och om hur hon kom att bli med i melodifestivalen. Referat och bilder är nu inlagt och man kan också lyssna på Catharina

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 3 februari 2019

Säsongens tionde Söndagstur är genomförd, det var den första i februari månad. Referat och bilder är nu inlagt, och man kan även lyssna på Margareta Sigbladh som hade berättaruppdraget denna söndag. Elden brann nära Löverhult i Boxholms tätorts södra utkant.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 27 januari 2019

Nu finns referat och bilder inlagt för ännu en Söndagstur, den nionde för säsongen. Barbro Bornsäter hade berättaruppdraget då elden brann på en kulle sydväst om Södra Timmerö. En ljudfil är också inlagd så man kan lyssna på Barbro.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 20 januari 2019

Säsongens åttonde Söndagstur drog norr ut och hem till Paul o Madeleine Håkansson åt Rinnahållet. Nu finns ett referat om Söndagsturen inlagt, samt bilder att titta på. Man kan också lyssna på Paul och Madeleine.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 13 januari 2019

Marie Hagsten har jobbat på Östergötlands museum och hon hade berättaruppdraget när säsongens sjunde Söndagstur genomfördes. Nu finns referat att läsa om Söndagsturen, och bilder är inlagda som går att titta på. Man kan också lyssna på Marie.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 6 januari 2019

Årets första Söndagstur ägde rum vid Åstugan Strålsnäs, och där hade Mikael Ström berättaruppdraget. Nu finns ett referat att läsa, samt bilder att se på. Det går även att lyssna på Mikael.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 30 december 2018

Årets sista Söndagstur ägde rum i Österskogen inte långt från Björnamossen och Anders Hylén hade berättaruppdraget. Ett referat finns nu att läsa och bilder finns att se. Det går dock INTE att lyssna på Anders, ett önskemål från honom själv.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

Söndagen den 23 december 2018

Söndagstur nummer fyra har genomförts. Elden brann vid hembygdsgården Boden, Ekeby och eftersom det var Söndagsturen innan jul blev det fokus på musik istället för sedvanligt berättande, och Gustaf Montelius stod för det musikaliska. Ett referat samt bilder är nu inlagt. Man kan också lyssna på Gustaf.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.