SÖK

Sök på www.krafttaget.com

MENY

Om Föreningen Krafttaget...
Bildarkiv...
Johan Biraths Boxholmshistoria...
Torpmärkningar...
Torp- och Söndagsturer...
Diverse tidningsklipp...
Persongalleri i Boxholmstrakten...
Film...
Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...
Diverse annat...
Arrangemang o artiklar om Krafttaget
Länkar...
"På gång" i föreningen...
Boken Tusenårssteg
Gästbok

 

 

 

  

.

 

BOXHOLMS

 BRUKSMUSEUM

 

 

UPPDATERAT

Tisdagen den 17 mars 2019

Föreningen Krafttaget har hållit årsmöte och nu finns protokoll från mötet att läsa. Även ett kort referat, bilder och en ljudinspelning av Inger Maria Rosenberg som var särskilt inbjuden.

Länkar finns på referatsidan.

Tisdagen den 12 mars 2019

År 1977 gjorde Berit Carlborg Olsson ett specialarbete när hon gick på Lunnevads folkhögskola, det var en intervju av Olle Mörk, född 1907. Olle är väldigt pratglad och berättar om gångna tider i den 53 minuter långa intervjun, och dessutom är det mycket bra ljud.

Länk även från sidan Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...

  Söndagen den 10 mars 2019

Säsongens allra sista Söndagstur är nu genomförd och därmed är säsongen slut. Referat från den sista Söndagsturen är nu inlagt och likaså ett gäng med bilder. Man kan också lyssna på Johan Birath, säsongsavslutaren. En sammanfattning av Söndagsturerna finns också att läsa.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

  Söndagen den 3 mars 2019

Säsongens näst sista Söndagstur är nu över. Referat finns nu att läsa och bilder är inlagt. man kan också lyssna på Ann-Sofie Johansson som var berättare vid denna Söndagstur

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

  Söndagen den 24 februari 2019

Ännu en Söndagstur har genomförts, den trettonde för säsongen. Elden brann vid hembygdsgården Hybbeln, Strålsnäs och ett referat finns nu att läsa liksom bilder att titta på. Dessutom kan man lyssna på berättaren Kjell-Åke Trygg.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

  Söndagen den 17 februari 2019

Jörgen Auer kom för fjärde gången till en boxholmsskog och pratade på en Söndagstur. Elden brann nära Gröna dalen och nu är referat inlagt, och även bilder. Möjlighet finns också att lyssna på Jörgen.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 10 februari 2019

Catharina Lekander  hade berättaruppdraget då den elfte Söndagsturselden tändes. Catharina berättade till exempel om sin uppväxt i Boxholm och om hur hon kom att bli med i melodifestivalen. Referat och bilder är nu inlagt och man kan också lyssna på Catharina

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 3 februari 2019

Säsongens tionde Söndagstur är genomförd, det var den första i februari månad. Referat och bilder är nu inlagt, och man kan även lyssna på Margareta Sigbladh som hade berättaruppdraget denna söndag. Elden brann nära Löverhult i Boxholms tätorts södra utkant.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

Söndagen den 27 januari 2019

Nu finns referat och bilder inlagt för ännu en Söndagstur, den nionde för säsongen. Barbro Bornsäter hade berättaruppdraget då elden brann på en kulle sydväst om Södra Timmerö. En ljudfil är också inlagd så man kan lyssna på Barbro.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.