SÖK

Sök på www.krafttaget.com

MENY

Om Föreningen Krafttaget...
Bildarkiv...
Johan Biraths Boxholmshistoria...
Torpmärkningar...
Torp- och Söndagsturer...
Diverse tidningsklipp...
Diverse skrifter, broschyrer och dokument...
Persongalleri i Boxholmstrakten...
Film...
Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...
Diverse annat...
Arrangemang o artiklar om Krafttaget
Länkar...
"På gång" i föreningen...
Boken Tusenårssteg
Gästbok
 

 

 

 

  

.

 

BOXHOLMS

 BRUKSMUSEUM

 

 

UPPDATERAT

Torsdagen den 9 juni 2022

En historisk artikel från Länstidningen har lagts in, denna handlar om Rinna kyrka.

Länkar till Länstidningsartiklarna finns från Diverse annat ovan, och därefter Historiska artiklar från Länstidningen.

Lördagen den 14 maj 2022

Onsdagen den 11 maj var det torpmärkning, Nylyckan / Nylycketorpet under Boarp fick en minnesskylt. Nu finns ett referat om torpmärkningen, det finns bilder från utmärkningen, och en hel del information om Nylyckan att ta del av.

Länkar finns från Torpmärkningssidorna, därifrån kan man klicka sig vidare och se vad som har skyltats i Ekeby socken. Det vill säga på sidan  Torpmärkningar...

  Tisdagen den 27 april 2022

Diverse skrifter rörande Boxholms Aktiebolag har lagts in. Länkar till de olika skrifterna finns på sidan Diverse skrifter, broschyrer och dokument...

  Tisdagen den 12 april 2022

Läs gärna en artikel från Länstidningen om Ottomina Andersson, född Blomgren. Det är ett udda levnadsöde: Länk till artikeln finns också från sidan "historiska artiklar från Länstidningen, och den sidan hittar man från Diverse annat...

  Fredagen den 8 april 2022

Referat från föreningens årsmöte är nu inlagt. Även foldern med dagordning, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan kan man ta del av. Även protokollet är utlagt, både i word-format och i pdf-format Länk till referatssidan finns också från sidan Om Föreningen Krafttaget...

  Söndagen den 20 februari 2022

En artikel från Länstidningen finns nu att läsa, det finns länk till den där länkar finns till övriga Länstidningsartiklar. Den nya artikeln handlar om Arvid Gustafsson Stenbock från Torpa Stenhus.

Länksidan hittas under Diverse annat...

  Söndagen den 13 februari 2022

Säsongens andra Söndagstur genomfördes den 13 februari. Kalle Bäck hade berättaruppdraget, han höll ett enormt intressant föredrag om torrp och torparlivet. Alltså om hur livet var för många av våra förfäder.

Referat om Söndagsturen finns nu att läsa, det finns bilder att se på och det finns en ljudfil utlagd så att man kan höra Kalles berättelse.

Se också Torp- och Söndagsturer...

  Lördagen den 29 januari 2022

Ytterligare en Länstidningsartikel finns nu att läsa. Den handlar om hur Boxholm såg ut i mitten av 1800-talet. Texten bygger på anteckningar gjorda av Carl Johan Herrmann. Länkar till Länstidningsartiklarna finns från Diverse annat ovan, och därefter Historiska artiklar från Länstidningen.

Tisdagen den 16 januari 2022

Det kommer arrangeras två Söndagsturer i vinter, både i regi av STF Folkunga. Den första "turen" arrangerades den 16 januari, Anna Pettersson hade berättaruppdraget.

Referat om Söndagsturen finns nu att läsa, det finns bilder att se på och det finns en ljudfil utlagd så att man kan höra Annas berättelse.

Se också Torp- och Söndagsturer...