SÖK

Sök på www.krafttaget.com

MENY

Om Föreningen Krafttaget...
Bildarkiv...
Johan Biraths Boxholmshistoria...
Torpmärkningar...
Torp- och Söndagsturer...
Diverse tidningsklipp...
Persongalleri i Boxholmstrakten...
Film...
Intervjuer (lyssna) och radiosändningar...
Diverse annat...
Arrangemang o artiklar om Krafttaget
Länkar...
"På gång" i föreningen...
Boken Tusenårssteg
Gästbok

 

 

 

  

.

 

BOXHOLMS

 BRUKSMUSEUM

 

 

UPPDATERAT

Söndagen den 13 januari 2019

Marie Hagsten har jobbat på Östergötlands museum och hon hade berättaruppdraget när säsongens sjunde Söndagstur genomfördes. Nu finns referat att läsa om Söndagsturen, och bilder är inlagda som går att titta på. Man kan också lyssna på Marie.

Länkar också från sidan Torp- och Söndagsturer.

Söndagen den 6 januari 2019

Årets första Söndagstur ägde rum vid Åstugan Strålsnäs, och där hade Mikael Ström berättaruppdraget. Nu finns ett referat att läsa, samt bilder att se på. Det går även att lyssna på Mikael.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 30 december 2018

Årets sista Söndagstur ägde rum i Österskogen inte långt från Björnamossen och Anders Hylén hade berättaruppdraget. Ett referat finns nu att läsa och bilder finns att se. Det går dock INTE att lyssna på Anders, ett önskemål från honom själv.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 23 december 2018

Söndagstur nummer fyra har genomförts. Elden brann vid hembygdsgården Boden, Ekeby och eftersom det var Söndagsturen innan jul blev det fokus på musik istället för sedvanligt berättande, och Gustaf Montelius stod för det musikaliska. Ett referat samt bilder är nu inlagt. Man kan också lyssna på Gustaf.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 16 december 2018

Den tredje Söndagsturen är nu genomförd och ett referat finns nu att läsa och det finns bilder att titta på. Man kan även lyssna på Bernt Mattsson som hade berättaruppdraget denna söndag.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 9 december 2018

Söndagstur nummer två för säsongen är nu genomförd. Elden tändes i Linneberg men på den östra sidan om järnvägen, helt nära Lillån. Ett referat är nu inlagt, samt bilder. Även en ljudfil har lagts in, där kan man lyssna på Johnny Alfredsson som hade berättaruppdraget.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 2 december 2018

Så har en ny säsong av Söndagsturerna startat upp, premiären är genomförd. Elden brann på en kulle mellan Västra och Stora Herkhult. Berättaruppdraget hade Ann-Charlott Feldt. Referat och bilder är nu inlagt och man kan också lyssna på Ann-Charlott

Se sidan Torp- och Söndagsturer.

 

Söndagen den 28 oktober 2018

Har lagt in några bilder från bygget av nya landsvägen mellan Boxholm och Öringe, en väg som invigdes 2003. Även en bild på mangårdsbyggnaden på gården Ljungby och som brann 1899 har lagts in. Länkar finns ovan och länk till mappen "Olika ströbilder från lite av varje finns i Bildarkivet.

Fredagen den 19 oktober 2018

Nu finns kartor inlagt som mer detaljerat visar var elden är placerad vid respektive Söndagstur, samt tips på parkering.

Se sidan Torp- och Söndagsturer.