ÅRSMÖTE I

 

ägde rum

Torsdagen den 2 mars 2020

Klockan 19.00 på Boxholms Bibliotek

Föreningen Krafttaget har hållit årsmöte och för åttonde året i rad förlades mötet till Boxholms bibliotek. Det är en trevlig lokal för årsmöte och det finns gott om utrymme och är inte så instängt som under räddningstjänsten.

Av lite olika anledningar kom mötet att hållas på en måndag och på måndagar stänger biblioteket först klockan 19 och det gjorde att mötet hölls en timma senare mot vad som brukar vara brukligt. Men det fungerade riktigt bra, och kanske var dagen och tiden bra valt för det kom sex personer fler till årsmötet 2020 jämfört med 2019. Jag räknade till 23 närvarande personer, och det var lika många som 2017 men mer än 2018 och 2019.

Föreningens ordförande Johan Birath, lidande av besvärande ryggkott, lotsade igenom mötets olika val med mera, och allt flöt smärtfritt. Utom Johans rygg då möjligen…

En intressant sak är ju att Krafttaget kan få hjälp med digitalisering av foton. Vi har ju mängder av foton som Inge Strand tagit som behöver digitaliseras så en sådan hjälp vore ju fantastiskt. Inget ska det kosta föreningen heller…

Efter att mötet avslutats blev det fika. Det är ju dumt att ändra på sånt som fungerat bra tidigare år så det var samma utbud på fikabordet som det varit i flera år. Fem termosar med kaffe, en termos med tevatten, fyrtio frallor från COOP som bretts med smör (Valios Gårdsgoda) och försetts med ost respektive cognacmedvurst. Därtill fat med gurkskivor och paprika. Och så socker och mjölk.

Gen Larsson har ju haft Boxholms bibliotek som arbetsplats i många år, och trots att hon är pensionär så händer det att hon fortfarande hoppar in och jobbar på bibblan. Trevliga Gen brukar få komma och prata för olika föreningar ibland och hon har pratat på en söndagstur en gång men hon har faktiskt aldrig pratat på ett årsmöte i Krafttaget tidigare. Men nu blev det av!

Gen var personlig och berättade sin livshistoria kan man säga under en dryg halvtimma. Hennes historia började med födelsen och uppväxten i Nässjö och fram till idag och livet som pensionär i Boxholm. Hon kryddade dessutom berättelsen med mycket humor och jag är säker på att alla tyckte det var väldigt trevligt! Det kändes som ett perfekt inslag att efter årsmötesförhandlingarna och fika att få lyssna till Gens fascinerande livshistoria som hon ju berättade på ett så lättsamt och humoristiskt sätt. Att det har skojats en del om hennes namn kan man ju förstå, genväg och gengas är bara några exempel. En sak som Gen tycker var lite kul och fyndigt var då en kompis till Jonas - Gen och Kristers äldsta son - en gång sa "stackars dig Jonas som får äta genmanipulerad mat hela tiden..."

Ibland kan årsmöten kännas som något nödvändigt ont, de måste ju genomföras men årsmöten innebär också mycket arbete. Det har varit mycket planerande och arbete även med Krafttagets årsmöte men när de blir så trevliga som just detta årsmöte kom att bli, då är det en stor tillfredställelse efteråt. Krafttagets årsmöte 2020 blev en mycket trevlig och lättsam tillställning.

Klas Johansson
 

Protokollet

I pdf-format

I word-format

 

Länk till broschyren med dagordning, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan.

Bilder från årsmötet.

Lyssna på Gen Larsson från årsmötet (längd: 41.23).

 

<<---OM KRAFTTAGET     |    STARTSIDA--->>