Strålsnäs, intill fotbollsplanen

Söndagstur den 17 januari 2016

Berättare: Jörgen Auer

Vi har kommit fram till den 17 januari, och det är dags för mig att skriva referat om säsongens åttonde Söndagstur. Det innebär att exakt HÄLFTEN av säsongens Söndagsturer nu är genomförda. Det är fortfarande långt till våren, men visst kommer den närmare, och jag tycker det börjar bli okej att drömma om den.

Men söndagen den 17 maj var en kall söndag. Okej, det kunde ha varit värre, men kring minus åtta grader är ju en temperatur vi inte är så jättevana vid, även om det nu har varit kallt i princip ända sedan den 27 december. Det var ju då det slog om och det kom snö och blev kallt. Trots den låga temperaturen var det många som tog sig ut i naturen till en Söndagstur. Jag kom fram till att det var nära 60 personer som stod runt brasan som janne Lindgren hade ansvaret för. En hel del löpare syntes också vid vätskebyttorna som Janne placerat strategiskt på sittbänkar intill fotbollsplanen.

När platserna för säsongens Söndagsturer planerades så var jag tidigt inne på att förlägga en "tur" till Strålsnästrakten. Jag tog mig till en skog strax söder om Åsbogården, och jag tyckte det var en vacker och trevlig plats och beslöt även att förlägga en Söndagstur just där. Men då jag åkte därifrån och färdades genom Strålsnäs och vidare mot Boxholm så såg jag en utmärkt "parkeringsplan" alldeles intill vägen. Jag stannade där, och tog mig upp på kullen strax intill, och fann där den något undanskymda fotbollsplanen. De flesta är säkert bekanta med Ingemarsvallen, men mellan gamla riksväg 32 samt infarten mot Strålsnäs från Boxholmshållet finns det ytterligare en fotbollsplan! Detta faktum, alltså att fotbollsplanen nog är okänd för många, plus bra parkeringsmöjligheter, gjorda att jag tyckte att en Söndagstur vid fotbollsplanen var en bättre idé än att förlägga den till skogen söder om Åsbogården. Som jag förstått går denna fotbollsplan under namnet B-planen.

Jörgen Auer är född i Norrköping, han jobbar i Linköping och bor i Mantorp. Han kom till en Söndagstur för två säsongen sedan och skrev för Correns räkning om Söndagsturerna, det var när Ann-Sofie Johansson hade berättaruppdraget intill Brostugan längs vägen mot Åsbo Sjögarp. Det var då vi fick idén att fråga Jörgen om han kunde tänka sig att ta berättaruppdraget en söndag säsongen därpå, och han tackade ju ja till detta. Den 8 februari 2015 kunde vi lyssna på Jörgen Auer, då brann elden intill Lillån inte långt från den gamla återvinningsanläggningen. Jörgen lät oss efteråt veta att han mycket väl kunde tänka sig att åta sig berättaruppdraget ännu en gång, och så blev det ju också. Han meddelade mig att det passade bra om han fick berättaruppdraget intill fotbollsplanen, detta eftersom hans berättande/kåseri skulle handla en hel del om fotboll. Och självklart gick jag hans önskan till mötes! Och visst var det mycket fotbollsprägel på Jörgens berättande. men så har han hela tiden haft stort sportintresse, och som pojke satt han gärna på sitt rum och låtsades referera fotbollsmatcher, och med IFK Norrköpings stjärnor i huvudrollen.

Lyssna gärna på Jörgen Auer när han pratar vid Söndagsturen i Strålsnäs, länk finns nedan.

Jörgen Auer har en trevlig blogg också, den tar ni förstås också en titt på. Det är bara att klicka här! Där finns många vackra naturbilder bland annat, fotografering är ett av Jörgens intressen.

 

Nu går vi in på den andra halvan, nästa söndag är det dags för Söndagstur nummer nio för säsongen. Då ska vi ta oss till hagmarkerna vid Lagnebrunna. Det är ju en vacker trakt, men där finns också fornlämningar i form av gravfält från sten- brons och järnåldern.

Berättaruppdraget har Andreas Schander. Andreas bor i Linköping, men växte upp på trastvägen i Boxholm, då hette han Johansson. Andreas tvekade inte en sekund när jag frågade om han vill prata på en Söndagstur, han kände sig lite stolt av att ha fått frågan!

Se startsidan för närmare förklaring av var Söndagsturen äger rum den 27:e.

Välkomna!

Klas

Se bilder från Söndagsturen intill fotbollsplanen i Strålsnäs

Lyssna på Jörgen Auer (längd: 27:07)

 

 

<<--- STARTSIDA|  | SÖNDAGSTURER --->>

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm