Mellan Furuvägens och Storgatan i Boxholm

Söndagstur den 29 december 2013

Berättare: Jan Holmbom

Söndagsturerna kring jul och nyår brukar av någon anledning placeras i något skogsområde i Boxholms tätort. Det finns ju en del fina platser, och många av platserna som valts har för många boxholmare varit nya "upptäckter". Att ha en Söndagstur på platån rakt ovanför den gamla Texacomacken och bilverkstan´ har jag haft funderingar på ett tag. Redan till den förra säsongen hade jag planerat en Söndagstur på platsen, men då kom jag att få göra ändringar i programmet, och det blev en ingen Söndagstur på den vackra platsen den gången. Men till i år blev det av!

Jag kan tänka mig att många boxholmare inte har varit på berget rakt ovanför den före detta Texacomacken och Markgrens (senare Svenssons) bilverkstad, och har man ingen speciell anledning så beger man sig knappast dit. Men som söndagstursplats tyckte jag att platån i Furuvägens förlängning var helt perfekt! Utsikten från berget är; om inte bedårande, så i alla fall väldigt fin!

När jag började fundera på berättarnamn till denna säsongen så var nog Jan Holmbom det namn som jag allra först lade till listan. Jag skickade en förfrågan till Janne över Facebook redan när den förra säsongen knappt tagit slut, eller möjligen en kort tid därefter, och ganska omgående så fick jag svaret: "Taget!"

Jan Holmbom har är ett drömnamn att ha på berättarlistan, hans namn garanterar att det blir en väldigt bra Söndagstur. Inget ont om de andra namnen på listan, men Janne Holmbom är ju ett "proffs" på att stå inför publik och prata, och han har pratat en gång tidigare, så jag kunde vara säker på att det skulle bli kanon! Han föreläser mycket inför företagare, kommunfolk och i andra sammanhang, kolla gärna in en hemsida om detta här! Det finns en flik som heter "Föreläsaren". Passa också på att titta närmre på hemsidan Linnefors förlag!

Janne gjorde reklam för Söndagsturen på Facebook samma förmiddag, och där skrev han att han tänkte prata om tillkortakommanden och varje människas rätt till att bli älskad. Det var nog en bra sammanfattning av det Janne pratade om, och Janne har ju en förmåga då han pratar att krydda med mycket humor, och att verkligen få publiken fängslad och lyssna riktigt intresserad. Janne gav nog många en riktigt tankeställare misstänker jag. Det är lätt att ge kritik, men betydligt svårare att berömma!

Lyssna gärna på Jan Holmboms berättande på sidan Torp- och Söndagsturer. Ändra i menyn som ni hittar precis efter själva programmet.

Vädret denna sista söndag år 2013 var riktigt vackert, om än kanske inget vidare för de som gillar snö och minusgrader. Solen visade sig emellanåt, och temperaturen låg på några plusgrader. Det var heller inte alls så blåsigt som föregående söndag.

Många hade tagit sig till denna Söndagstur, klart mest för säsongen. Jag räknade till ett 70-tal personer runt elden. Dessutom kom en hel del orienterare springandes, de får ju sin vätska vid Söndagsturen.

Eddy och Gerd Rosenlöf dök upp med namnlappar på sina jackor, något som kanske förbryllade en del. Det berodde på att paret pikades på Facebook då de inte dök upp förra söndagen. "Det är bäst ni presenterar er, vi kanske inte känner igen er" kunde de läsa. Så de tyckte det var lika bra att sätta namn på jackorna... De hade med en namnlapp också till Claes-Göran Olson som ju inte heller kunde vara med förra söndagen.

Nästa söndag kör vi Söndagstur igen förstås, den första för år 2014. Vi har faktiskt redan klarat av en tredjedel av söndagsturerna! Fem är genomförda och totalt blir det ju femton Söndagsturer!

Den 5 januari tänder vi elden vid den nya tågverkstan! Vi får knappast någon möjlighet att komma innanför grindarna, utan vi får nog nöja oss med att hålla till på en parkeringsyta utanför grinden in mot tågverkstan. Det är ingen direkt naturskön plats men det blir nog bra ändå. Speciellt då vi har Claes Wennerqvist som berättare! Vad han kommer att säga vet jag inte riktigt, men en baktanke att låta Claes prata just på denna plats var ju att vi kanske kan få veta en del om tågverkstan.

Välkomna den 5 januari 2014!

Klas

Se bilder från söndagsturen mellan Furuvägen och Storgatan i Boxholm

Lyssna på Jan Holmbom (längd: 36.07)

 

<<--- STARTSIDA|  | SÖNDAGSTURER --->>

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm