På gång i Föreningen Krafttaget!


Torpmärkning

Föreningen Krafttaget, Ekeby Hembygdsförening och Boxholms Orienteringsklubb sätter upp minnesskyltar vid torpruiner, backstugor, gårdar med mera.

Årets torpmärkning kommer att ske onsdagen den 15 maj 2019. Det är dock inte resterna av ett torp som ska markeras denna gång utan det är Skogs-Saras koja som ska få en minnesskylt. Tanken är att också sätta en skylt på stigen under kraftledningen som berättar att Skogs-Saras koja ligger ett par hundra meter inne i skogen. Det blir i så fall två stolpar att gjuta fast.
Avresa från Parketten klockan 18.15 eller möt upp i Österskogen (mellan smyginkorset och vägslutet) klockan 18.30.

Välkomna!


Facebook

Föreningen Krafttaget finns på Facebook. Gruppen heter där "Föreningen Krafttaget - Vårdar och arbetar för Boxholms historia". Finns du på Facebook rekommenderar vi starkt att du går med där! Gruppen får fler och fler medlemmar. I Krafttagets Facebookgrupp diskuterar vi det mesta som rör Boxholms historia.


Söndagsturer

Föreningen Krafttaget har tillsammans med Boxholms Orienteringsklubb sedan vintern 2001-2002 arrangerat Söndagsturer (de första åren kallat Torpturer). En eld tänds på en vacker plats i skogen, och dit är allmänheten välkomna och man kan lyssna på en berättare! En person pratar om ett fritt valt ämne.

Den trettonde säsongen med Söndagsturer tog slut den 10 mars 2019.

Om vi orkar starta upp en ny säsong till 2019-2020 så bör den första Söndagsturen i så fall äga rum den 1 december.

Läs mer på sidan Torp- och Söndagsturer.


 

<<--- STARTSIDAN

| © Föreningen Krafttaget, Boxholm